16 Ιουλ 2010

Τραπεζική κρίση



Μεγάλη εφεύρεση αυτές οι κάρτες , φιλαράκια μου!!!!

Δεν μιλάω για τις ευχετήριες –Χρόνια σας πολλά και ευτυχή δια τους αρραβώνες σας και βίον ανθόσπαρτον, αν τα βρείτε με την προίκα και είναι παρθένος η δεσποινίς-,  ούτε για τις προσκλητήριες –Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε εις το τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνον του μακαριστού μας πατρός, συζύγου, αδελφού κλπ. κλπ. και κρίμα που δεν μας κληρονόμησε και κάτι παραπάνω για να πορευόμαστε την επομένη εικοσαετία-, μηδέ για τις επισκεπτήριες, που μετά από κάθε χειραψία κολλάς στα μούτρα του απέναντι σου για να διακηρύξεις και γραπτώς τι κουμάσι είσαι.

Όχι , όχι!  Μιλάω για τις πιστωτικές κάρτες.

Ναι βρε!  Λέω γι αυτές –γκόλντεν και αδαμάντινες-,  που σου στέλνουν αζητητί οι τράπεζες, επειδής πέρασες από κει για να πλερώσεις την ΔΕΗ σου, τον ΟΤΕ σου, την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου -όχι της δικής σου (αλλά που θα πάει, θα εφαρμοστεί κι αυτή)-. Και μόλις έχουν οι εταιρείες πολλαπλασιασμού του ΑΕΠ το όνομα σου, όνομα πατρός, διεύθυνση, τηλ, ΑΦΜ, σου στέλνουν σχεδόν αυθημερόν και μια καρτούλα για να νοιώθεις, όχι φουκαράς των χιλίων μηνιαίως ευρουλακίων, αλλα πάμπλουτος σεΐχης, πανέτοιμος να αγοράσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με μια τζίφρα σου…
Και στην ένθετη της καρτούλας επιστολή, σου εμπιστεύονται (σε μικρά, μόνο με μεγεθυντικό φακό αναγνώσιμα γραμματάκια) οι τραπεζούλες, ότι είσαι πλέον κάτοχος ενός πλαφόν μερικών χιλιάδων Ευρώ για τις ανάγκες σου, και πάρεις δεν πάρεις, θα πλερώνεις τα έξοδα διαχείρισης του.

Κι έτσι φιλαράκια αυξάνονται και πληθύνονται οι ισολογισμοί των τραπεζών, ως άλλων Αδάμων και Ευών προς εκπλήρωση της αποδιοπομπαίας ρήσης του Κυρίου!
Ζηλεύεις μετά τον σαράφη της αγοράς , που δημιούργησε από το τίποτις διεθνή τραπεζικό οίκο, -γιατί αυτός μάγκας είναι δηλαδής;;;- θέλεις να συμμετάσχεις στην αίγλη, μα περισσότερο στην κερδοφορία του και πας με το πλαφόν και αγοράζεις μετοχές του.
Με τα μερίσματα σου μειώνεις το μείον του πλαφόν σου, πας κάνα ταξιδάκι Ταϊλάνδη για να ξεπρηστούν οι όρχεις σου, ε και σαν μέτοχος δεν χρειάζεσαι κι ένα τζιπάκι δυομισάρι –με δόσεις φυσικά-;;;

Έτσι γίνεσαι ο ωραίος της παρέας, και στα φιλαράκια σου λες ψιθυριστά, μετοχές του σαράφη αγοράστε, ελπίζοντας να αυξηθεί στα διεθνή μπαρμπουτάδικα η τιμή τους και να βρεθεί κάνας κουτόφραγκος να τις αγοράσει ούλες σε δεκαπλάσια τιμή, απ ότι αγόρασες εσύ.

Ναι βρε!!!  Τοξικό λέει το λεξικό μου, σημαίνει δηλητηριώδες…
Και τι;;;; Σωκράτης είμαι εγώ να πιώ το κώνειο;;;; Σε κάποιον άλλο θα το πασάρω…
Το πολύ-πολύ στο κράτος. Γιατί το ΕΧΟΥΜΕ δηλαδή;;;

Τώρα λένε να κρατικοποιήσουν τον Σαράφη.
Μακάρι!!!  Και σταθερό μέρισμα θα παίρνω και μισθό δημοσίου υπαλλήλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: